Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z ananasem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 440
Składniki
• na 6 porcji •: 20 min •Porcja: 380 kcal •Cena porcji: ok. 2 zł
W garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć fasolkę (bez rozmrażania). Gotuj 10–12 minut bez przykrycia, aby fasolka nie straciła intensywnie zielonego koloru. Odcedź, osącz, odłóż do wystudzenia.
Groszek oraz ananasy osącz z zalewy. Plasterki ananasów potnij na cząstki. Daktyle pokrój w słupki. Przygotowane sałatki przełóż do miseczki.
Sok z cytryny utrzyj z miodem oraz solą i pieprzem. Cienkim strumieniem wlej oliwę. Ubij na gęsty sos. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Dodaj do przygotowanego sosu. Dobrze wymieszaj. Polej nim sałatki. Przemieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj gałązkami koperku. Serwuj np. jako dodatek do wieprzowiny albo drobiu.Źródło: Naj