Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka wiosenna z truskawkami, rukolą i serem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Listki rukoli, botwinki, endywii i sałaty umyj, osusz, część porwij na mniejsze części. Truskawki umyj, osusz, usuń szypułki, pokrój na połówki lub ćwiartki. Żółty ser pokrój w kostkę.
Łyżkę oliwy wymieszaj z łyżeczką soku cytrynowego, solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut. sałatki ułóż na półmisku, polej sosem, podawaj natychmiast.
CZAS: około 15 minutŹródło: Dobry Tydzień