Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka wiosenna"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 316
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Pestki słonecznika wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, mieszając, praż. Gdy już lekko się zrumienią, od razu przesyp je na talerzyk, odstaw do wystudzenia. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Fasolkę (bez rozmrażania) wsyp na lekko posolony wrzątek, gotuj 7-10 minut. Ugotowane warzywa odcedź, wystudź, ziemniaki, pokrój na duże kawałki. Parmezan zetrzyj. Bazylię opłucz, osusz.
Czosnek obierz, wrzuć do malaksera. Dodaj ser oraz listki bazylii. Wrzuć pestki słonecznika i miksuj, powoli dolewając oliwę. Pesto przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami i fasolką, odstaw na 30 minut. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Dodaj do sałatki tuż przed podaniem.Źródło: Naj