Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna prosta w wykonaniu sałatka z owoców mieszanych, z dodatkiem pysznej bitej śmietany zasmakowała domownikom. Polecam na południowy deser i nie tylko. Może być smaczną przekąską w karnawałowy lub walentynkowy wieczór.
pucharki, nóż, miska, łyżka,
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 226
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 226
Składniki
Przygotować owoce z których zrobimy sałatkę, następnie owoce umyć, osuszyć, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Winogrona po opłukaniu oderwać od gałązek. Ananas przekroić na pół , wydrążyć miąższ. Przy skórce pozostawić około 1/2 cm warstwy miąższu. Wszystkie przygotowane owoce pokroić w kostkę łącznie z miąższem z ananasa. Pokrojone owoce przełożyć do miski dodać kieliszek Brendy oraz sok z cytryny i delikatnie wymieszać. W razie potrzeby dodać cukier do smaku ( ja nie dawałam cukru). Po wymieszaniu sałatkę przełożyć do pucharków oraz napełnić sałatką skórki ananasa. Całość udekorować ubitą na sztywno śmietaną. Schłodzić w lodówce. Podawać schłodzone.
Przygotowanie owoców.
Wszystkie składniki wymieszać.
Gotową sałatkę przełożyć do pucharków.