Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w ziemniakach"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4789
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4789
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, pozostaw ze skórką. Włóż je do garnka z osolonym wrzątkiem. Gotuj około 10 minut. Wyjmij, ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Posmaruj każdy ziemniak warstwą oleju. Zapiekaj 20 min w temp. 180 st.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju. Smaż, mieszając, kilka minut. Dodaj cebulę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia.
Upieczone ziemniaki przestudź, zetnij wierzchy. Delikatnie wydrąż miąższ. Rozdrobnij go, wymieszaj w misce z przesmażonym boczkiem i cebulą.
Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Wrzuć do ziemniaków z boczkiem. Dodaj majonez, śmietanę oraz musztardę, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Wydrążone łódeczki z ziemniaków napełnij sałatką, rozłóż na liściach sałaty.
czas ok. 60 min; porcja – 230 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety