Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w szynce"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Ziemniak obierz, przekrój na pół. Oczyść starannie marchewki oraz pietruszkę. Warzywa ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.
W osobnym naczyniu zagotuj wodę z solą. Na wrzątek ostrożnie włóż jajka. Ugotuj na twardo (ok. 10 minut). Odlej, ostudź w zimnej wodzie, obierz.
Cebulę obierz, pokrój drobno. Groszek osącz na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Ugotowane i ostudzone warzywa pokrój w kostkę. Osącz z zalewy korniszony. Drobno poszatkuj.
Pokrój na kawałki szynkę wieprzową. Natkę opłucz i osusz. Kilka listków odłóż, resztę posiekaj. Wymieszaj w misce pokrojone marchewki, pietruszkę, ziemniak, jajka, korniszony, szynkę i cebulę. Dodaj groszek i natkę. sałatki połącz z majonezem.
Rozłóż plastry szynki drobiowej. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż na wędlinie, zwiń w rulony. Dekoruj listkami natki.Źródło: Świat kobiety