Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka w pomidorach"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 391
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 391
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Marchew i pietruszkę ugotować. Jaja ugotować na twardo i obrać. Ugotowaną jarzynę, jaja, szynkę, cebulę pokroić drobno w kostkę, dodać groszek, sól, pieprz, majonez – wymieszać i doprawić.
Pomidory umyć, odciąć górną część przy ogonku i wydrążyć pestki. Napełnić sałatką, ułożyć na liściach zielonej sałaty, wierzch przybrać majonezem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na ciepło jako przekąskę lub dodatek do makaronów.
CZAS: około 45 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień