Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka w pomidorach"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Składniki
Czas ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,80 zł, 6 porcji.
Pomidory umyj, odetnij wierzchnie części. Delikatnie wydrąż miąższ oraz wytnij gniazda nasienne. Miąższ posiekaj.
Tuńczyka osącz z zalewy, przełóż do miski, rozdrobnij widelcem na małe kawałeczki. Obraną cebulę opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie drobno poszatkuj. Dodaj do tuńczyka, wymieszaj.
Kukurydzę odlej na sicie, przelej wodą, pozostaw do ocieknięcia. Osącz kapary (lub marynowany zielony pieprz). Dodaj do tuńczyka razem z kukurydzą. farszu wymieszaj. Dopraw 2-3 łyżkami majonezu oraz solą i pieprzem do smaku.
Umyj i osusz kilka gałązek koperku. Sałatkę tuńczykową nałóż do wydrążonych pomidorów, lekko ją upychając. Na koniec całość udekoruj gałązkami koperku i od razu podawaj na stół.
Danie możesz udekorować pastą tuńczykową z tubki.Źródło: Świat kobiety