Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka w muszelkach"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 316
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 23
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 316
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 23
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Makaronowe muszle ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Następnie odcedź i odłóż do wystygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę. Por oczyść i potnij w półksiężyce. Wędlinę oraz papryki pokrój w drobną kostkę. Wszystkie przełóż do dużej miski.
Dodaj osączoną kukurydzę z puszki oraz majonez i dokładnie wymieszaj. Sałatką napełnij każdą z muszli. Danie udekoruj świeżą bazylią lub koperkiem. Podawaj na zimno.
Czas przygotowania: 30 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień