Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka w łódce z awokado"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Składniki
Awokado myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekrawamy w poprzek na dwie części. Wyjmujemy pestkę, najlepiej wbijając w nią nóż i przekręcając. Dużą łyżką wydrążamy część miąższu. Kroimy go w drobną kosteczkę, wrzucamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Paprykę kroimy w większą kostkę i wsypujemy do miski z kostkami awokado. Dodajemy posiekaną cebulę. Pomarańczę obieramy i kroimy na cząstki. Wszystkie delikatnie mieszamy. Nakładamy łyżką do zagłębień w awokado.
Szynkę kroimy w paski. Zwijamy w ruloniki. Układamy fantazyjnie między warzywami i owocami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z dipem pomidorowym.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2,80 zł.
Wartość odżywcza porcji 248 kcal Białko 17 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 15 gŹródło: Rewia