Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka trzy smaki na ostro"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4732
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4732
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Czosnek obierz, pokrój na plasterki. Papryczkę oczyść z pestek, potnij w paski, pieczarki – w plasterki. Boczek pokrój w kostkę. Olej wlej na patelnię, rozgrzej, wrzuć czosnek i papryczkę. Podgrzewaj 4-5 minut na małym ogniu. Wyjmij czosnek i papryczkę, włóż boczek. Posyp przyprawami i podsmaż. Dodaj pieczarki. Gdy boczek lekko się zrumieni, a pieczarki zmiękną, zdejmij wszystko z patelni, przełóż na ręcznik papierowy.
Buraki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Włóż na 2-3 minuty do wrzątku, wyjmij, osącz i podsmaż na tej samej patelni. Dołóż do pieczarek. dressingu zmiksuj.
Umyj rukolę. Wyłóż na półmisek i rozłóż przestudzony boczek z warzywami i pieczarkami. Dressing wlej do sosjerki. Podaj z sałatką.Źródło: Naj