Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka toskańska z pomidorami i mozzarellą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 147
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 729
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 147
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ciabatty pokrój w plasterki. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru, oregano i tymiankiem oraz szczyptą soli. Kromki bułki skrop połową przyprawionej oliwy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz przez 10 minut. Wyjmij i odłóż do wystudzenia.
Pozostałą przyprawioną oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Sos dobrze wymieszaj trzepaczką. Pomidory umyj, pokrój na spore kawałki. Cebule obierz, grubo posiekaj. Mozzarellę osącz, porwij na kawałeczki. Bazylię opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek.
Pokrojone wcześniej warzywa wymieszaj z grzankami, serem oraz listkami bazylii. Skrop przygotowanym sosem. Odstaw na 5 minut i podawaj.
ok. 35 minut, 1 porcja 470 kcalŹródło: Tina