Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka szpinakowa ze szczypiorkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Liście szpinaku przebierz, opłucz starannie, pozostaw na sicie do osączenia. Ogórek wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój nożem szczelinowym w cienkie podłużne plastry.
Fasolkę wrzuć bez rozmrażania na posolony wrzątek, gotuj 5 minut (powinna pozostać chrupiąca), odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do osączenia i ostudzenia, pokrój w podłużne paski. Szczypiorek opłucz, osusz, potnij nożyczkami na dłuższe kawałki.
Przygotowane wymieszaj, posyp połówkami pomidorków koktajlowych. Przed podaniem polej sosem z 1/3 szklanki oliwy, 2 łyżek octu, soli, pieprzu i cukru do smaku.
Czas ok. 30 min; porcja – 210 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety