Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka szparagowa z truskawkami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12432
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12432
Składniki
Szparagi umyj, oderwij twarde końcówki i ugotuj je w osolonej wodzie (najlepiej w pozycji pionowej w wysokim garnku).
Miękkie potnij na mniejsze kawałki i ułóż na sałacie. Dodaj przecięte na pół kulki mozzarelli. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, po czym pokrój w plastry i dołóż do sałatki.
Wierzch posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, skrop oliwą i polej octem balsamicznym. Sałatkę serwuj z lampką czerwonego wina.
<strong>Przepis nadesłał: Adam Dąbek</strong>Źródło: Kurier TV