Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka strączkowa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Słonecznik wsypuję na suchą patelnię. Mieszając, prażę ziarenka na średnim ogniu. Przesypuję na talerzyk, studzę.
Do wysokiego pojemnika przekładam starannie opłukany, pokrojony koperek, dodaję starty ser, uprażony słonecznik i obrany ząbek czosnku. Dolewam oliwę i miksuję blenderem. Sos doprawiam solą i pieprzem.
Ziemniaki skrobię, marchewkę obieram, fasolkę oczyszczam. Dokładanie myję warzywa. Marchewkę kroję w plasterki. Ziemniaki i fasolkę gotuję w osolonej wodzie, ok. 30 minut. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję opłukany bób i pokrojoną marchewkę.
Po ugotowaniu warzywa odcedzam i studzę. Bób obieram z łupinek. Warzywa łączę z pesto koperkowo-czosnkowym. Przed podaniem sałatkę lekko chłodzę.
ok. 50 min
Porcja kosztuje ok. 4,50 zł
Porcja zawiera ok. 390 kcal
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina