Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka „Smaki lata”"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Arbuz i melon przekrój na pół i zrób kulki specjalną okrągłą łyżką do drążenia owoców.
Brzoskwinie wyjmij, osącz i za pomocą łyżki do drążenia również zrób kulki.
Wymieszaj miód, sok z limonki i sok z winogron.
Do szklanych pucharków wrzuć po kilka owocowych kulek. Zalej odrobiną syropu winogronowego. Udekoruj listkami mięty.
Jak kupować?
Dokładnie obejrzyj owoc Szczególnie jeśli kupujesz go w całości. Nie może mieć wgnieceń. Powinien być dość ciężki. Sprawdź, czy jest dojrzały Jeśli jest w całości, powinien być ciemnozielony, twardy i jędrny. W rozkrojonym sprawdź kolor pestek. Powinny być czarne, nie jasne. Szukaj czerwonych Im ciemniejszy, tym zdrowszy.Źródło: Takie jest życie