Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowa z buraczkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Buraki umyj, odkrój końcówki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz 45 minut w 200°C.
Ostudź, obierz, pokrój w drobną kostkę. Filety mocz w wodzie, odciśnij w dłoniach, pokrój w drobną kostkę. Jajka ugotuj, obierz, ostudź. Ogórki i jajka pokrój w kosteczkę.
Buraki, śledzie, jajka, ogórki, sól i pieprz wymieszaj w dużej misce. Natkę pietruszki drobno posiekaj (zostaw trochę do dekoracji). Śmietanę, majonez, pieprz i natkę połącz, dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj, schłodź w lodówce. Podawaj z pieczywem.Źródło: Dobry Tydzień