Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka selerowa z ananasem i kukurydzą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę (1-2 ćwiartki jajka odłożyć do dekoracji).
Rodzynki namoczyć, po czym dokładnie osączyć. Seler, ananasa i kukurydzę starannie odcedzić. Papryki i dymkę oczyścić i umyć. Papryki i ananasa pokroić w dość sporą kostkę, dymkę w ukośne plasterki.
Wymieszać wszystkie , przyprawić, wymieszać z majonezem. Sałatkę wyłożyć na półmisek, udekorowany liśćmi umytej sałaty. Przybrać odłożonymi kawałkami jajka.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium