Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka ryżowa z pomarańczami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20674
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20674
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Mięso z indyka ugrillować i pokroić na kawałki. Rodzynki sparzyć. Groszek osączyć. Pomarańcze obrać (z błon też) i podzielić na cząstki lub pokroić na plasterki.
Sok powstały przy krojeniu owoców zlać do miseczki i dodać do niego sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolity sos.
Przestudzony ryż, podzielone pomarańcze, płatki migdałowe, sparzone rodzynki, groszek, piersi indyka i koperek wymieszać w dużej salaterce i zalać przygotowanym sosem.
Ponownie delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki na dwie godziny. Udekorować koperkiem.
ok. 45 minut
Do gotowania warto dodać szczyptę mieszanki curry i nieco mielonego suszonego imbiru – ryż nabierze orientalnego aromatu.Źródło: Twoje Imperium