Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka po meksykańsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Zewnętrzne liście sałaty usunąć, pozostałe umyć, osuszyć i posiekać. Fasolę i kukurydzę odsączyć na sitku. Pomidory umyć, pokroić na niewielkie kawałki.
Do wyciśniętego soku z cytryny dodać skórkę otartą z połowy owocu, dolać ocet, doprawić solą. Roztrzepać z oliwą.
Cebulę umyć, obrać, pokroić w pierścionki. Fetę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie , polać sosem, posypać chili.
Do sałatki podaj podgrzane tortille albo posyp danie kukurydzianymi nachosami, solonymi lub o smaku chili.
ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium