Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka orientalna"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Grzybki mun namocz w gorącej wodzie.
Mięso umyj, osusz, pokrój w paseczki, posyp przyprawą do chińszczyzny i wymieszaj z łyżką oleju. Odstaw na kwadrans, a potem usmaż.
W tym czasie obierz marchew. Pokrój ją na kawałki razem z papryką i oczyszczonymi pieczarkami. Cebulę drobno poszatkuj. podsmaż na mocno rozgrzanym oleju, zaczynając od cebuli.
Gdy warzywa oraz grzyby zrobią się miękkie, dołóż kurczaka i wsyp ugotowany wcześniej ryż. Całość dokładnie wymieszaj, zmniejsz ogień pod patelnią i zakryj ją pokrywą.
Wlej do rondelka pół szklanki sosu sojowego. Połącz go z odrobiną cukru, pieprzu i papryki. Gorące danie rozłóż na talerzach, polej je sosem i posyp posiekaną kolendrą.
Czas: 50 min., 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV