Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka makaronowa pod parmezanem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia. Fasolkę szparagową obierz, wrzuć do osobnego garnka z osoloną wodą i krótko obgotuj. Przelej na sicie zimną wodą, wystudź, pokrój na mniejsze kawałki.
Białą fasolkę odcedź. Paprykę oczyść z nasion. Miąższ posiekaj. Oczyszczoną dymkę poszatkuj, parmezan zetrzyj na tarce. W dużej salaterce wymieszaj makaron, białą i zieloną fasolkę, dymkę i paprykę.
Rozdrobnij ząbek czosnku. Oliwę utrzyj z octem. Dodaj czosnek oraz musztardę do smaku. Powstały sos dopraw solą oraz pieprzem. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp parmezanem.
Czas ok. 30 min; porcja – 520 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety