Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka makaronowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Makaron ugotuj al dente wg przepisu na opakowaniu. Pomidorki umyj, pokrój na połówki, wrzuć do dużego naczynia, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane liście bazylii.
Rozgrzej łyżkę oliwy na patelni, wrzuć na nią pomidorki z bazylią i czosnkiem. Chwilę razem podduś. Następnie zestaw z ognia i dopraw solą morską oraz grubo zmielonym pieprzem.
Dobrze wymieszaj z makaronem oraz posiekanym, grubym szczypiorkiem. Sałatkę podaj posypaną odrobiną żółtego sera.Źródło: Świat kobiety