Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka krabowa"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Wypłukany i odsączony ryż ugotuj na sypko w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedź, wystudź. Jajka włóż do garnka i zalej taką ilością wody, aby je zakryła. Od momentu wrzenia wody gotuj je około 8 minut. Po wystudzeniu obierz jajka ze skorupek.
1 i 1 jajka pokrój w kostkę. Połówkę, która została przekrój na pół i pozostaw do dekoracji. 3 ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Pozostały kawałek potnij w cienkie półplasterki.
Kukurydzę osącz na sitku. Kilka paluszków krabowych odłóż do dekoracji, pozostałe zaś pokrój w niezbyt dużą kostkę. Grejpfruty sparz, wyszoruj pod bieżącą wodą. Z każdego odetnij górę (mniej więcej na wysokości 3) i wydrąż środki.
Do miski włóż ryż, posiekane jajka, kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka i paluszki krabowe. Dodaj majonez oraz jogurt, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę przełóż do wydrążonych grejpfrutów. Udekoruj plasterkami ogórka, ćwiartką jajka i paluszkami krabowymi. Przed podaniem schłodź ją w lodówce.
(bez czasu oczekiwania): 15 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie