Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka jesienna z warzywami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6581
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 151
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5572
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6581
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 151
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5572
Składniki
Pomidory ponacinaj nożem. Zanurz na kilka minut we wrzątku, przelej zimną wodą. Zdejmij skórkę, małą łyżeczką wyjmij pestki, miąższ pokrój w kostkę. Z kukurydzy usuń liście i włókna, namocz lub umyj w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj wodę z dodatkiem cukru, włóż kolby kukurydzy, gotuj 10 minut. Ostudź, ostrym nożem ścinaj kukurydzę z kolby.
Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z pestek. Paprykę i ogórki pokrój w drobną kostkę. Fasolę dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj, oliwki przekrój na pół.
Do miski włóż wszystkie , dokładnie wymieszaj, na koniec całość skrop oliwą z oliwek, podawaj z pieczywem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień