Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka jajeczna z orzechami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 281
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 245
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 360
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubania
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz, pokrój na ćwiartki.
Rzodkiewki dokładnie oczyść, umyj. Jeśli są duże, pokrój na ósemki, mniejsze na ćwiartki. Dymki oczyść, posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Kilka kawałków rzodkiewek, trochę dymki i orzechów zostaw do dekoracji. Pozostałe wymieszaj z jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż jajka, udekoruj rzodkiewkami, dymką i orzechami.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie