Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka grzybowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Kurki umyj, większe przekrój na pół, szalotki pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej masło. Grzyby i cebulę włóż dopiero, gdy masło będzie rozgrzane (nie puszczą wtedy dużo soku), smaż około 10 minut na małym ogniu.
Na kolejne 2 minuty smażenia powiększ gaz i cały czas mieszaj, by grzyby mocno się przysmażyły.
Usmażone z szalotkami kurki włóż do dużej miski. Wrzuć osączone grzybki marynowane i szalotki. Wymieszaj, dołóż kiełki soi, posyp solą i pieprzem. Do sałatki możesz też dodać swoje ulubione warzywa parzone na parze.
CZAS: 30 minutŹródło: Dobry Tydzień