Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka gruszkowa do mięs i ryb"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Składniki
Liście rukoli przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, odetnij ogonki. Listki osusz w specjalnej wirówce do sałaty lub na papierowym ręczniku kuchennym.
W razie potrzeby, porwij palcami na mniejsze kawałki.
Gruszki wyszoruj, pozostaw ze skórką. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój owoce na kawałki.
Parmezan zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszaj rukolę, gruszki oraz parmezan.
Oliwę utrzyj razem z octem winnym oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Pestki słonecznika wrzuć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, zrumień. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp pestkami.
czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety