Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka dla dwojga"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Osącz na durszlaku.
Do dużego naczynia żaroodpornego włóż mieszankę owoców morza, wlej oliwę z oliwek, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę szafranu, soli i pieprzu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
Wyjmij naczynie, włóż makaron. Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wymieszaj i ponownie wstaw na kilka minut do piekarnika. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki.
Czas: 40 min. 1 porcja = 310 kcal.Źródło: Kurier TV