Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka dietetyczna"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1004
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11509
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1004
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1123
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11509
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
Rybę pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, lekko oprósz solą i włóż do natłuszczonej formy żaroodpornej lub zawiń w nasmarowaną olejem srebrną folię. Wstaw dorsza na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Fasolkę szparagową umyj i ugotuj w garnku na parze.
Paprykę pokrój w kostkę, cebulę poszatkuj, a marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Ostudzony ryż wymieszaj z warzywami, odsączoną kukurydzą i odrobiną pieprzu. Na wierzchu sałatki ułóż upieczoną rybę.
Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV