Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka cytrusowa"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2244
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2244
Składniki
Pomarańcze, kolorowe grejpfruty oraz pomelo sparz wrzątkiem, wyszoruj, a następnie obierz ze skóry. Wszystkie cytrusy podziel na cząstki, usuwając białe błonki. Większe fileciki miąższu poprzekrawaj.
Przygotowane owoce przełóż do większej miski lub sześciu mniejszych salaterek. Sparz cytryny (lub limonki). Połówkę jednego owocu pokrój razem ze skórką w plasterki, a potem na ćwiartki, odłóż. Z reszty wyciśnij sok.
Sok utrzyj razem z miodem. Powstałym słodko-kwaśnym sosem polej owocową sałatkę. Umyj zioła, oderwij listki z gałązek, drobno posiekaj. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Udekoruj odłożoną cytryną.
Porcja – 190 kcal, cena 2,40 zł, 6 porcji , czas ok. 25 min.Źródło: Świat kobiety