Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka cesarska"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 139
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 265
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 373
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 110
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Składniki
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w piórka, a paprykę w cienkie paski. Rzodkiewki opłucz, oderwij ogonki i potnij na ćwiartki.
Ułóż wszystkie na dużym talerzu, zaczynając od sałaty. Posyp je kukurydzą konserwową i przyprawami oraz polej śmietaną.
Mięso umyj, oczyść z błonek, przekrój na 2 pojedyncze piersi i natrzyj z obu stron przyprawami. Połóż kurczaka na srebrnej tacce, delikatnie skrop oliwą i upiecz na grillu. Możesz go również podlać odrobiną piwa.
Gotowe, przyrumienione kotlety pokrój w plastry o grubości około 2 cm. Gdy przestygną, rozłóż je na przygotowanej sałatce.
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, po czym potnij na kromki. Posmaruj masłem czosnkowym i przyrumień na grillu. Podawaj z sałatką.
<strong>Przepis nadesłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Telemax