Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka brokułowo-kalafiorowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Kalafior i brokuł czyścimy, myjemy, odcinamy zgrubiałe końce. Każde warzywo osobno gotujemy w lekko osolonej wodzie na półmiękko. Odsączamy, studzimy, dzielimy na różyczki.
Ugotowane na twardo jajka kroimy na plasterki, a sparzone i obrane ze skórki pomidory w większą kostkę. Majonez mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem.
Układamy kręgi z poszczególnych warzyw w następującej kolejności: różyczki kalafiora, brokułów, kawałki pomidorów, talarki jaj. Całość dekorujemy koperkiem. Sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
Wartość odżywcza: 1 porcji,198 kcal, białko: 11,2 g, Tłuszcz: 17 g,Węglowodany: 23 g
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,50 złŹródło: Rewia