Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka arabska"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku.
Mięso indyka podsmaż na patelni, po czym piecz kwadrans w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Gdy ostygnie, pokrój w plastry.
Pomarańcze obierz, wyfiletuj i podziel na cząstki.
Wyciśnij sok z cytryny i pomarańczy.
Wymieszaj ryż z rodzynkami, płatkami migdałowymi i groszkiem z puszki.
Zalej sałatkę sokiem cytrusowym i dopraw pieprzem. Na wierzchu każdej porcji ułóż kawałki indyka, pomarańcze i udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax