Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasteczka z płatków ryżowych i kokosu, z dżemem aroniowym.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 233
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 233
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Dodajmy płatki i kokos. Ciasto trochę się "sypie", ale spokojnie, po upieczeniu będzie się dobrze trzymać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kulki z ciasta (najlepiej robić to rękami). Kulki spłaszczamy i palcem robimy na środku wgłębienie. Wgłębienia zapełniamy dżemem aroniowym. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut.