Ryżowe kokosanki z aronią

Ryżowe kokosanki z aronią
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Chrupiące ciasteczka z płatków ryżowych i kokosu, z dżemem aroniowym.

Składniki

  • Płatki ryżowe - 100g
  • Kokos - 100g
  • Cukier - 70g
  • Białko jaja - 3szt
  • Dżem aroniowy - pół słoiczka

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy z cukrem. Dodajmy płatki i kokos. Ciasto trochę się "sypie", ale spokojnie, po upieczeniu będzie się dobrze trzymać.

    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy kulki z ciasta (najlepiej robić to rękami). Kulki spłaszczamy i palcem robimy na środku wgłębienie. Wgłębienia zapełniamy dżemem aroniowym.
    Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut.

Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 12 sierpnia
Pyszotka:))
kucharka-amatorka 12 sierpnia
Fajne ciacha.
Jakie smakolyki :)
Składniki
  • Płatki ryżowe - 100g
  • Kokos - 100g
  • Cukier - 70g
  • Białko jaja - 3szt
  • Dżem aroniowy - pół słoiczka
Składniki