Ryż zapiekany z owocami polany sosem śmietanowym.

Ryż zapiekany z owocami polany sosem śmietanowym.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Zdrowy i smaczny deser:)

Składniki

  • jabłka 4 szt
  • brzoskwinie 5szt
  • śliwki 4-5 szt
  • ryz 40dkg
  • cukier 2 łyżki lub więcej jak lubimy
  • sok z cytryny
  • masło do formy
  • SOS ŚMIETANOWY
  • śmietana 18 % 200ml
  • cukier waniliowy 2 op.
  • Cukier puder 2 łyżki opcjonalnie
  • cynamon 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Foremkę 29/22cm wysmarować masłem.
    Na spód dać połowe ugotowanego ryżu.

    Osobno na patelni usmażyć starte jabłka,pokrojone brzoskwinie i śliwki.Dodać sok z cytryny,cukier i cynamon.

    Wyłożyć warstwę owoców na ryż i przykryć drugą połową ryżu.

    Sos śmietanowy

    śmietanę przelać do miseczki,dać cukry i wymieszać.

    Polać wierzch naszej ryżowej zapiekanki.
    Zapiekać w 190st z termoobiegiem do zrumienienia wierzchu.
    Podawać na ciepło,ale na zimno też jest bardzo smaczny.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 17 sierpnia 2017
Oj! Zjadłbym <3
Bellapi 18 sierpnia 2017
pyszny deserek :)
Docherro 19 sierpnia 2017
dziękuję:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jabłka 4 szt
  • brzoskwinie 5szt
  • śliwki 4-5 szt
  • ryz 40dkg
  • cukier 2 łyżki lub więcej jak lubimy
  • sok z cytryny
  • masło do formy
  • SOS ŚMIETANOWY
  • śmietana 18 % 200ml
  • cukier waniliowy 2 op.
  • Cukier puder 2 łyżki opcjonalnie
  • cynamon 1 łyżka
Składniki