Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z soczewicą z patelni"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3122
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3122
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Ryż paraboliczny ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Soczewicę przepłucz, zalej letnią wodą i odstaw na minimum godzinę. Następnie przecedź ją, wrzuć do garnka i gotuj około 40 minut. Pod koniec dopraw łyżeczką soli.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na roztopionym oleju kokosowym.
Po chwili dorzuć namoczone wcześniej rodzynki sułtańskie. Posyp je szczyptą cynamonu. Dołóż także ugotowany wcześniej ryż oraz miękką soczewicę.
Dopraw potrawę solą oraz pieprzem i wymieszaj. Podawaj na gorąco.
Czas: 60 min, 1 porcja = 260 kcalŹródło: Kurier TV