Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: AnetaJR
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które kojarzy mi się z dzieciństwem, jako najlepsze danie pod słońcem. Podawany w różnych wersjach, jako mały deser, czasem jako obiad na słodko. Ryż z jabłkami to danie lekkostrawne, najlepsze na gorąco. Gdy go przygotowujemy w domu pięknie pachnie duszonymi jabłkami i cynamonem.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu (100g) 2-3 jabłka Cynamon Miód (lub cukier) Cukier waniliowy Sól

Przygotowanie

  1. Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Jabłka obrać, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Na dno wlać troszkę wody, przykryć i dusić parę minut, do chwili aż jabłka będą miękkie. Następnie dodać ugotowany wcześniej ryż, miód lub cukier, cynamon oraz cukier waniliowy (opcjonalnie). Wymieszać i podać.

Składniki
  • 1 woreczek ryżu (100g) 2-3 jabłka Cynamon Miód (lub cukier) Cukier waniliowy Sól
Składniki