Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami to świetny sposób na szybki podwieczorek, a równie dobrze może spełnić rolę dania głównego. Za każdy razem, gdy go jem, przypominają mi się smaki dzieciństwa i mam przed oczami moją babcię stojącą nad garnuszkiem z gotującym się ryżem i mieszającą aby się nie przypalił :-)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Mleko wlać do garnuszka, wsypać ryż i zagotować aż ryż zmięknie i wchłonie całe mleko. Należy często mieszać, bo ryż lubi się przypalać.
W tym czasie jabłka obrać i pokroić w dość drobną kostkę. Następnie podsmażyć na odrobinie masła, aż nieco zmiękną.
Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowę ryżu, następnie wszystkie jabłka i drugą połowę ryżu.
Do słoiczka wlać śmietanę, wsypać cukier i cynamon, a następnie energicznie wstrząsnąć aż do połączenia składników. Tak przygotowanym sosem dokładnie polać przygotowaną potrawę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-25 minut. Podawać na ciepło.