Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z budyniem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 197
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 197
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki. Podlej niewielką ilością wody i upraż. Dodaj miodu do smaku oraz szczyptę cynamonu.
Herbatniki zmiksuj. Ryż oraz budyń przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Do pucharków rozkładaj warstwami: trochę herbatników, ryżu, zimnych jabłek, budyniu. Wstaw do lodówki, aby deser zastygł.
Przed podaniem udekoruj kawałkami herbatników, serduszkami, kuleczkami, jabłkami.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie