Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna przepyszna mleczna propozycja, idealnie sprawdzi się jako późne śniadanie, słodkie drugie danie czy nawet pożywny deserek. Jest to kolejne danie, które doskonale pamiętam z dzieciństwa, a które teraz uwielbiają moje dzieciaki. Zapraszam na ryż na mleku z dodatkiem cudownych, słodkich i świeżych truskawek :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22644
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 267
Składniki
Ja do gotowania ryżu używam specjalnego garnka z dnem wypełnionym wodą, dzięki czemu możemy być spokojni, że ryż nam się nie przypali. Ryż wsypujemy do garnka zalewamy mlekiem, dodajemy cukier waniliowy i gotujemy przez ok. 30 min. (Do miękkości ryżu) W zależności od upodobań można dolać trochę mleka. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na kawalki.
Gotowy ryż wykładany do małych miseczek, posypujemy cukrem (wedle uznania) dodajemy truskawki.
Smacznego
:)