Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla małych i dużych :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 71
Składniki
W garnku z grubym dnem [lub takim specjalnym do gotowania mleka] gotujemy mleko z cukrem waniliowym*. Gdy się zagotuje wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości bardzo często mieszając[!] żeby się nie przypalił aż do momentu gdy ryż zrobi się miękki, a mleko odparuje. W razie konieczności gdyby ryż był twardy a mleko odparowało można doleć jeszcze trochę mleka. Mus: obieramy jabłka i kroimy na cząstki. Dusimy z odrobiną cukru do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Do miseczki dajemy ryż na to mus jabłkowy. Smacznego ;) * jeżeli ktoś lubi bardziej słodkie można dodać jeszcze cukru wg własnego uznania, aczkolwiek ja uważam że jedna torebka cukru waniliowego w zupełności wystarczy