Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybki nadziewane"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
80 min • Porcja 270 kcal • Koszt sztuki 40 gr • Przepis na ok. 30 szt.
Przesianą mąkę siekam z margaryną. Wlewam wymieszane ze śmietaną drożdże. Dodaję szczyptę soli i jajko. Zagniatam zwarte ciasto. Rozwałkowuję je na grubość około 2-3 mm i wycinam koła.
Z ryby usuwam ości. Mięso miksuję z jajkiem, natką i szczyptą pieprzu.
Nakładam farsz. Widelcem zlepiam brzegi. Na czubkach robię nożem nacięcia. Z przodu je rozchylam (pyszczek), a z tyłu jeden koniec zakładam na drugi (ogonek). Robię oczy z pieprzu. Smaruję jajkiem, piekę ok. 20 min w 180°C.
Zabawne rybki nadziane wędzoną makrelą. Na przekąskę i do barszczu. Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie