Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba po grecku"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Anna Złotkowska z Wrocławia
Rybę kroję na kawałki, oprószam przyprawą do ryb, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
Usmażoną zdejmuję z ognia. Cebulę drobno kroję i podsmażam na oleju (po rybie). Marchew, pietruszkę i seler ścieram na tarce. Dodaję do cebuli. Dolewam 1/3 szklanki wody i duszę pod przykryciem około 15 minut.
Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dodaję koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszam. Przekładam do warzyw. Można podawać ją na zimno lub ciepło. My jemy na ciepło.Źródło: Kobieta i życie