Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki z kremem miętowym"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Ciasto: zagnieć na jednolite ciasto. Włóż na 2 godziny do lodówki. Cienko rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy, pokrój na paski szerokości ok. półtora cm.
Metalowe foremki do rurek lekko natłuść, nawiń paski ciasta od węższej strony do szerszej tak, by na siebie zachodziły. Piecz ok. 15 min w temp. 210°C. Ostudź, zdej mij z foremek (z podanych składników wychodzi 24-25 rurek).
Krem: landrynki zalej 1/4 szklanki wody, podgrzewaj, mieszając, aż landrynki się rozpuszczą. Szklankę mleka zagotuj, resztę wymieszaj z budyniem. Wlej na wrzące mleko, ugotuj.
Wlej syrop z landrynek, energicznie wymieszaj. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń i aromat miętowy. Kremem napełnij rurki.Źródło: Chwila dla Ciebie