Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki z kremem karmelowym"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Rozwałkuj ciasto francuskie na oprószonej mąką stolnicy na placek o grubości 3 mm o rozmiarach 50x30 cm. Przekrój placek na połowę (25x30 cm) i pokrój w paski 2x25 cm. Każdy pasek posmaruj rozbełtanym jajkiem i owiń nim małą metalową rurkę.
Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 200o C przez około 20 minut. Kiedy się upieką, poczekaj, aż trochę wystygną, a następnie ostrożnie zdejmij je z rurek. Nie oparz się!
Cukier stop na patelni na jasny karmel i zalej go wrzącą śmietanką. Gotuj przez chwilkę, cały czas mieszając, potem wystudź.
Z mleka i mąki krupczatki ugotuj gęsty krem i wystudź go, stale mieszając. Utrzyj masło z cukrem pudrem, a następnie stopniowo dodawaj schłodzony krem z mąki.
Wszystko to ubij na gładką kremową masę, dodając do niej sos karmelowy. Cukierniczy worek z gładką końcówką napełnij kremem i wypełnij nim rurki z ciasta. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 60 minut. Porcja: 130 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie