Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z bitą śmietaną jednoznacznie kojarzą nam się wakacjami. Są nie nieodłącznym elementem lata i czasów pełnych beztroski. Najpopularniejsze rurki z bitą śmietaną to te, które wypiekamy z ciasta francuskiego. Ja jednak postanowiłam nieco odmienić klasyczny przepis i proponuję przygotować takie małe smakołyki z ciasta krucho-drożdżowego. Jest to deser równie smaczny , a zarazem bardzo kruchy i puszysty. Ciasto krucho-drożdżowe nadaje rurką z kremem wyjątkowego smaku. Polecam!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Rozczyn: Świeże drożdże rozgniatamy w ciepłym mleku. Dodajemy cukier i mąkę. Łączymy składniki i zostawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce. Ciasto: Do przesianej mąki wraz z cukrem dodajemy zimne masło i żółtka. Łączymy składniki. Do wstępnie połączonych składników dodajemy wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ciasto wałkujemy i dzielimy na 12 pasków. Każdy pasek owijamy wokół specjalnych foremek do rurek wysmarowanych masłem . Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Krem: Zimną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder, kakao, aromat i śmietanfix. Krótko miksujemy. Każdą rurkę napełniamy bita śmietaną. Dowolnie dekorujemy. Chłodzimy w lodówce.