Rurki z kremem ajerkoniakowym

Rurki z kremem ajerkoniakowym
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: edytek
Bardzo efektowne, wymagają trochę pracy, ale warto. Z podanej porcji wychodzi ok 10 sporych rurek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotować ciasto: zagnieść mąkę z margaryną i śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość 1 mm i kroić na długie paski szer.1,5 cm. Specjalne formy do pieczenia rurek wysmarować tłuszczem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części. Rurki obtoczyć w cukrze. Piec 15 minw temp. 200st. Po wystudzeniu zdjąć z foremek.

  2. Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, dodać ajerkoniak, na końcu żelatynę. Jeśli masa będzie rzadka wsadzić do lodówki, aż zacznie tężeć. Szprycą nakładać krem do rurek.

Komentarze do przepisu (5)

mysz204 09 września 2010
mniam;) pyszota;)
wioleta333 09 września 2010
ale pyszności uwielbiam takie rureczki mniammm....
Katuia 09 września 2010
W tą sobotę mam wesele więc nie dam rady ale za tydzień robię :) Cudo przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki