Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 488
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na ok 2 cm paski. Z jednego ciast przeciętnie uzyskamy 15-17 pasków.
foremki do pieczenia rurek dobrze "naoliwiamy", to uchroni nas przed przywieraniem ciasta do metalu.
Rurki pieczemy w temp. 200 C do czasu, aż nabiorą złoto - brązowego koloru. Wyciągamy do ostygnięcia. Ja zdejmuję jeszcze gorąca - łatwiej.
Mleko, masło i cukier podgrzewamy do momentu, aż cukier i masło się rozpuszczą. 0,5 szklanki mlek, budyń i mąkę dokładnie mieszamy (nie powinno być grudek). Mieszankę powoli wlewamy do mleka. Cały czas mieszamy - szybko gęstnieje. Krem musi być chłodny żeby nie rozmiękczył delikatnego, francuskiego ciasta. Napełniamy rurki i posypujemy cukrem pudrem... Niebo w gębie :-) Smacznego