Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 502
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 85
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, śmietany i soli zagnieć ciasto.
Foremki wysmaruj masłem.
Rozwałkuj ciasto,
Ciasto pokrój w długie paski.
Paski nawijaj na rurki
Posmaruj jajkiem wymieszanym z łyżką wody. Posyp cukrem.
Rurki wyłóż na blasze.
Piecz w 180 st. C.
Ubij kremówkę.
Mascarpone utrzyj z cukrem pudrem, połącz z kremówką i alkoholem.
Masę przełóż do szprycy i nadziej rurki.